Trei taximetriști “pirat” depistați ieri pe șoselele din Vâlcea. Polițiștii i-au scos din circuit…

Taximetria pirat a luat amploare în ultimii ani, fenomenul fiind extrem de greu de stopat….

Taximetria pirat a luat amploare în ultimii ani, fenomenul fiind extrem de greu de stopat. Raziile frecvente ale polițiștilor rutieri au scos la iveală că tot mai multe persoane preferă să ocolească legea și să practice taximetria “la negru”, fără a avea autorizație și fără a plăti taxe la stat. Numai ieri, 2 februarie 2023, în urma unor acțiuni ample pe șoselele din Vâlcea, au fost depistați trei “pirați”. Polițiștii au luat măsuri dure, aplicându-le amenzi și scoțându-i din circuit.

Așadar, prima persoană depistată de polițiști din cadrul Serviciului Rutier Vâlcea a fost un bărbat care conducea un microbuz(8+1 persoane) pe DN7A, în localitatea Brezoi. Șoferul efectua un transport public internațional, având la bord nu mai puțin de 5 persoane pe care le transporta contra cost (150-170 euro/ persoana) pe ruta Germania – România, fără a deține autozitație taxi sau copie conformă valabilă. Conducătorul auto a fost sancționat contravențional, conform Legii nr. 38/2003 privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere, cu amendă în valoare de 5.000 lei, fiindu-i reținute certificatul de înmatriculare și plăcuțele cu numerele de înmatriculare. Totodată, polițiștii i-au suspendat și dreptul de utilizare al vehiculului pentu o perioadă de 6 luni.

—————————

Un alt bărbat în vârstă de 60 de ani, din municipiul Slatina, județul Olt, a fost depistat, ieri, de polițiștii rutieri din cadrul Formațiunii Rutiere Drăgășani, în timp ce efectua transport public de persoane pe DN 64 Slatina-Drăgășani, fără a deține autorizație taxi sau copie conformă valabilă. Șoferul a fost sancționat contravențional, conform Legii nr. 38/2003 privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere, cu amendă în cuantum de 5.000 de lei.  De asemenea, ca măsură complementară i-a fost suspendat dreptul de utilizare al vehiculului pe o perioadă de 6 luni.

—————————

O altă persoană de sex masculin, în vârstă de 54 de ani, domiciliată în comuna Slătioara, județul Olt, a fost surprinsă în trafic, în cursul zilei de ieri, tot de către polițiștii rutieri ai Formațiunii Rutiere Drăgășani, în timp ce efectua transport public de persoane pe DN 64 Slatina-Drăgășani, fără a deține autorizație taxi sau copie conformă valabilă. Cel în cauză a fost sancționat contravențional, conform Legii nr. 38/2003 privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere, cu amendă în cuantum de 5.000 de lei.  Totodată, ca măsură complementară i-a fost suspendat dreptul de utilizare al vehiculului pe o perioadă de 6 luni.

foto ilustrativ