Bărbați reținuți pentru că au falsificat mai multe permise de conducere. Cercetările continuă!

Doi bărbați au fost reținuți și sunt cercetați penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fals…

Doi bărbați au fost reținuți și sunt cercetați penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fals material în înscrisuri oficiale. Aceștia sunt bănuiți că au falsificat permise de conducere, pe care le-au “împrăștiat” în diferite zone din țară. Cercetările continuă pentru a fi descoperite toate documentele false puse în uz.

În fapt, în cursul anului 2020, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Săliște, județul Sibiu, au oprit pentru verificări doi șoferi care, la controlul documentelor, le-au prezentat polițiștilor permise de conducere susceptibile a fi false, din cercetările efectuate rezultând că cei doi șoferi nu ar deține dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice. 

Investigația polițiștilor s-a extins în scopul documentării provenienței documentelor prezentate de către cei doi bărbați.

Astfel, au fost identificați și prinși un bărbat în vârstă de 59 de ani, din jud. Brașov, respectiv un sibian în vârstă de 46 de ani, bănuiți că, în perioada 2019 – 2022, ar fi falsificat permise de conducere și ar fi intermediat obținerea de documente false. 

În urma celor două percheziții domiciliare efectuate pe raza județului Sibiu, respectiv a județului Brașov, precum și în baza probatoriului administrat în cauză, polițiștii au luat măsura reținerii pentru 24 de ore a celor doi bărbați, cercetați penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fals material în înscrisuri oficiale (4 acte materiale).

La domiciliile celor doi bărbați au fost identificate mai multe permise de conducere aflate în prezent în curs de expertizare.

Cercetările continuă la nivelul Poliției Orașului Săliște, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Săliște, în vederea identificării și documentării întregii activități infracționale a persoanelor în cauză.

Foto ilustrativ