Avertizare de COD PORTOCALIU în nordul județului VÂLCEA

Intensificări ale vântului și viscol puternic, acestea sunt avertizările meteorologilor de la ANM care au…

Intensificări ale vântului și viscol puternic, acestea sunt avertizările meteorologilor de la ANM care au emis azi un Cod Portocaliu pentru nordul județului Vâlcea. Atenționarea este valabilă în perioada 18 februarie, ora 08.00 – 19 februarie, ora 20.00. Zonele afectate vor fi la altitudini mai mari de 1700 m.
“În intervalul menționat, la altitudini mai mari de 1700 m în Munții Apuseni, Carpații Meridionali și de Curbură vântul va sufla tare, cu rafale de peste 100…120 km/h și va fi viscol puternic” – precizează ANM.

Autoritățile fac apel către conducătorii auto, care se aventurează pe șoselele de munte, ca în aceste condiții să circule cu atenție, să adapteze viteza la condițiile meteo existente, să evite frânările și schimbările de direcție bruște, să păstreze distanța corespunzătoare față de ceilalți participanți la trafic și să respecte restricțiile instituite pe rețeaua rutieră, acolo unde este cazul. Nu vă deplasați în zonele montane cu autovehiculele neechipate corespunzător pentru iarnă.