Premierul PNL anunță: “Începem consolidarea anti-seismică”

Premierul României, Nicolae Ionel Ciucă, președintele #PNL: „Reabilitarea unităților de învățământ va fi prioritară în cadrul programului guvernamental de consolidare anti-seismică a clădirilor de interes public. În acest program sunt cuprinse școlile, spitalele și instituțiile publice ale căror clădiri prezintă risc crescut la cutremur.

Ca măsură de urgență, în cadrul ședinței de azi a comitetului interministerial pentru analiza riscului seismic, am decis împreună cu ministrul Educației ca până vineri, 24 februarie, să fie relocate activitățile care se derulează în 21 de clădiri ale unităților de învățământ încadrate în gradul I de risc la cutremur.

În cadrul ședinței comitetului interministerial, ministrul Dezvoltării a comunicat închiderea apelului de proiecte pentru lucrările de consolidare. Au fost depuse 366 de cereri de finanțare, care privesc 132 de blocuri de locuințe și 234 de clădiri publice (inclusiv școli), având o valoare totală de 5,7 miliarde lei.

Am solicitat instituțiilor abilitate ca pentru aceste proiecte esențiale pentru siguranța oamenilor să fie avute în vedere și fondurile europene, inclusiv din #PNRR, precum și surse de finanțare extra-comunitare, precum Banca Mondială.”

🅿️