Procurorii din VÂLCEA acuză un adept MISA de viol. Victima are 11 ani

UPDATE: Procurorii vâlceni au revenit cu o lămurire privind calitatea inculpatului în Mişcarea de Integrare…

UPDATE: Procurorii vâlceni au revenit cu o lămurire privind calitatea inculpatului în Mişcarea de Integrare Spirituală în Absolut. Acesta nu este membru MISA, ci un simplu adept.

O minoră de 11 ani ar fi fost abuzată sexual de un adept MISA, spun procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rm. Vâlcea. Adrian L. este acuzat de viol în formă agravantă și continuată, anchetatorii dispunând, la data de 25 februarie 2023, punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de acesta. În aceeași zi, inculpatul a fost prezentat judecătorului de drepturi şi libertăţi de la Judecătoria Rm. Vâlcea, cu propunere de arestare preventivă, fiind emis pe numele inculpatului un mandat de arestare preventivă, pe o perioadă de 30 de zile. 

“Din probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale a rezultat faptul că, inculpatul membru în Mişcarea de Integrare Spirituală în Absolut (MISA), în perioada noiembrie-decembrie 2022, în două seri consecutive, în timp ce persoana vătămată în vârstă de 11 ani se afla la locuinţa acestuia, profitând de imposibilitatea minorei de a-şi exprima în mod liber şi conştient voinţa, datorită vârstei fragede, a intreţinut cu aceasta raporturi sexuale. 

Totodată, în sarcina inculpatului se reţine faptul că, în perioada 23-24 februarie 2023, a contactat-o telefonic pe persoana vătămată, pentru ca aceasta să se deplaseze în Bucureşti, la locuinţa acestuia, în scopul întreţinerii din nou de raporturi sexuale, culminând cu determinarea minorei să se deplaseze singură cu mijloace de transport până în Bucureşti, unde a fost aşteptată de inculpat, însă, oprit de intervenţia organelor de poliţie. 

Investigaţiile au fost efectuate împreună cu lucrătorii de poliţie din cadrul IPJ Vâlcea – Serviciul de Investigaţii Criminale şi cu suportul tehnie al Direeţiei Operatiuni Speciale. Cercetările continuă pentru lămurirea cauzei sub toate aspectele. Facem precizarea că punerea in mișcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, in nici o situaţie, să înfrângă principiului prezumţiei de nevinovăţie” – se arată într-un comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Judecătoria Râmnicu Vâlcea.

foto ilustrativ