Dosar penal pentru un vâlcean la Sibiu: “Nereguli la pachet”, anunță Poliția

Cu mult tupeu, un tânăr vâlcean s-a urcat la volan și a condus pe străzile…

Cu mult tupeu, un tânăr vâlcean s-a urcat la volan și a condus pe străzile din Sibiu deși nu avea permis valabil în România, iar autoturismul era radiat de anul trecut. Ca urmare, omul s-a ales cu un dosar penal.


Incidentul a avut loc la data de 10 martie a.c., în jurul orei 00.15, în municipiul Sibiu, pe Șoseaua Alba Iulia, când polițiștii Biroului Rutier Sibiu au oprit pentru control un autoturism la volanul căruia a fost identificat un tânăr în vârstă de 23 de ani, din județul Vâlcea.

În urma verificărilor, polițiștii rutieri au constatat că șoferul deține un permis de conducere eliberat de autorități străine, însă nu deține permis de conducere internațional care să ateste dreptul său de a conduce autovehicule pe teritoriul României.

De asemenea, din cercetările efectuate a rezultat faptul că autoturismul condus este radiat din circulație din cursul anului 2022.

În cauză, la nivelul Biroului Rutier Sibiu, s-a deschis un dosar de cercetare penală care vizează săvârșirea infracțiunilor prevăzute de articolul 335 aliniatul 2, respectiv articolul 334 aliniatul 1 din Codul penal.