VIDEO. Dosar penal pentru o “cursă ilegală” desfășurată într-un oraș din Vâlcea, în prezența unui minor

Doi conducători auto sunt cercetaţi după ce au participat la o cursă ilegală de maşini…

Doi conducători auto sunt cercetaţi după ce au participat la o cursă ilegală de maşini pe un drum județean din județul Vâlcea, pe raza orașului Berbești. Șoferii de „liniuţe“, după cum li se spune întrecerilor neatorizate de autovehicule, riscă trimiterea în judecată. Conform art 339, alin. 2, din Codul Penal , “participarea în calitate de conducător de vehicul la întreceri neautorizate pe drumurile publice se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă”.

După cum a transmis Inspectoratul Judeţean de Poliţie (IPJ) Vâlcea, o astfel de cursă a avut loc pe DJ 605 A, acolo unde doi conducători auto au vrut să etaleze puterea şi viteza pe care o ating maşinile lor.


“Urmare a unei videoclip postat pe o rețea de socializare, în care 2 autovehicule efectuează o întrecere neautorizată pe DJ 605 A, în orașul Berbești, din județul Vâlcea, polițiștii rutieri din cadrul Poliției orașului Berbești s-au sesizat din oficiu pentru comiterea infracțiunii de împiedicarea sau îngreunarea circulației pe drumurile publice.

În urma verificărilor efectuate, au fost identificați cei 2 conducători auto, fiind vorba de 2 tineri, în vârstă de 21 de ani, respectiv 23 de ani, din localitate.

În urma administrării probatoriului, a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de împiedicarea sau îngreunarea circulației pe drumurile publice.

Totodată, conducătorilor auto le-au fost reținute permisele de conducere și le-au fost eliberate dovezi înlocuitoare, fără drept de circulație.

De asemenea, s-a luat măsură sancționării contravenționale cu amendă în valoare de 1.450 de lei și suspendarea exercitării dreptului de a conduce pentru 90 de zile pentru conducere agresivă și circulație pe sensul opus de mers, față de unul dintre cei 2 șoferi.

Celălalt conducător auto a fost sancționat contravențional cu amendă, în valoare de 580 de lei și suspendarea exercitării dreptului de a conduce pentru 30 de zile, pentru conducere agresivă.

Au fost informați și reprezentanți D.G.A.S.P.C. Vâlcea pentru verificări în ceea ce privește prezența unui minor la acel eveniment” – transmite IPJ Vâlcea.