Un șofer de TIR ucrainean trăiește din mila oamenilor, într-o parcare de pe Valea Oltului. Patronul l-a abandonat după un accident

Nu era suficient că țara sa este bombardată de mai bine de un an de…

Nu era suficient că țara sa este bombardată de mai bine de un an de ruși. Un șofer de TIR din Ucraina a fost abandonat de patron pe Valea Oltului, departe de casă. Camionul său a fost avariat într-un accident rutier ce s-a petrecut în urmă cu două săptămâni, iar de atunci omul stă lângă camion și-și așteaptă patronul să îi aducă piese de schimb. A rămas fără alimente, fără apă și fără bani. Trista sa poveste a fost spusă pe pagina de Facebook „Omul Șoselelor“, iar șoferii români s-au mobilizat exemplar.

Administratorul grupului „Omul Șoselelor“, Ilie Matei, a scris întâmplarea șoferului de TIR și a cerut ajutor: „Acest om vine din țara aia unde bombardamentele sunt la ordinea zilei, Ucraina. Lucrează ca și noi și își câștigă pâinea greu de pe urma unui volan. A avut un accident pe Valea Oltului și de atunci își așteaptă la camion șeful, să vină cu piesele de schimb. Patronul lui este din Uzbekistan, dar se pare că l-a abandonat pe colegul nostru în peticul ăla de pământ căruia noi îi spunem acasă. Nu mai are bani, mâncare, absolut nimic și zilnic stă și privește în zare, doar apare șeful lui cu piesele salvatoare… Trăiește din mila colegilor care mai opresc în acea parcare, dar cred că putem face mai mult de atât“.

În continuarea postării, se dă și locul unde stă șoferul. „Omul se află în parcarea restaurantului Andiva, între Corbu și Proieni, Valea Oltului, între Sibiu și Rm. Vâlcea. Oricare dintre noi ne-am dori să simțim omenia și măcar o vorbă de îmbărbătare, în asemenea momente, dacă am trece printr-o chestie de genul ăsta, undeva la mii de km de casă. Înainte de limba vorbită, de religie, sex, culoare a pielii sau nație, noi suntem colegi cu oricare practică meseria asta, iar acum unul de-al nostru de pe șosele este la greu. Nu ne vorbește limba, țara lui este sub asediu și de acolo ajutor nu va primi curând. Mâncare, haine, bani, pături, apa, orice puteți voi lăsa acestui om, cred că i-ar arăta că noi, ăștia ce gonim fiarele pe șosele, ne avem oriunde unii pe ceilalți”.

La scurt timp, mai mulți șoferi români au sărit în ajutorul bărbatului din Ucraina și au anunțat că vin cu bani și alimente, iar unii chiar s-au oferit să îl ajute să îi repare TIR-ul.

Foto: Facebook