122 de ambulanțe de tip A vor fi achiziționate pentru Serviciile Publice de Ambulanță

Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) a semnat un contract pentru achiziția a 122…

Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) a semnat un contract pentru achiziția a 122 de ambulanțe de tip A, destinate Serviciilor Publice de Ambulanță. Vom vedea câte dintre aceste autospeciale vor ajunge și la Vâlcea, pentru că este o certitudine că parcul auto al SAJ Vâlcea trebuie înnoit.

Potrivit DSU, contractul, care a fost semnat vineri, face parte dintr-un acord cadru care expira în două zile, dar în urma discuțiilor continue și aplicate purtate între IGSU și societatea comercială, „firma a acceptat în cele din urmă semnarea contractului aplicând corecțiile de preț în conformitate cu legislația în vigoare”, informează Mediafax.

Cele 122 de ambulanțe de tip A sunt destinate transportului pacienților, ele fiind dotate cu defibrilator semiautomat și alte echipamente medicale specifice.

Fondurile pentru achiziția acestor ambulanțe sunt alocate din Programul Operațional Regional și nu fac parte din cele alocate celor 1.200 ambulanțe de urgență de tip B și C, pentru care specificațiile tehnice au fost finalizate, urmând a începe consultările de piață.

La începutul anului, la nivelul Departamentului pentru Situații de Urgență s-a întrunit o comisie de specialiști, care a urmărit revizuirea specificațiilor tehnice pentru ambulanțele de urgență care vor fi achiziționate, astfel încât dotarea acestora să fie în conformitate cu toate evoluțiile tehnicii și a tehnologiilor medicale actuale.

Dintre cele 1.200 ambulanțe care vor fi achiziționate din fonduri europene nerambursabile, cea mai mare parte vor fi direcționate către Serviciile Publice de Ambulanță, iar restul către SMURD.