Controale ale ISU la mănăstirile din Vâlcea, dar și la unitățile de cazare din zonele turistice

În această perioadă, cu prilejul sărbătorilor religioase (Paștele Catolic și Sărbătoarea Floriilor), inspectorii de prevenire din…

În această perioadă, cu prilejul sărbătorilor religioase (Paștele Catolic și Sărbătoarea Floriilor), inspectorii de prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Vâlcea derulează verificări la toate lăcașurile de cult unde se preconizează a se înregistra o afluență mare de participanți, precum și la construcțiile destinate cazării persoanelor în incinta mănăstirilor. Totodată, controale vor fi efectuate și la unități turistice sau obiective/operatori ce desfăşoară activităţi economice în zonele limitrofe acestora.
Pompierii au în atenție dotarea cu stingătoare a clădirilor, menținerea liberă a căilor de evacuare, exploatarea în condiții de siguranță a instalațiilor electrice și asigurarea accesului autospecialelor de intervenție la construcțiile bisericești și hidranţii exteriori. Pe timpul acțiunilor preventive, sunt instruiți atât preoții, cât și personalul clerical asupra modalităţilor de coordonare a evacuării enoriașilor, dar și asupra utilizării stingătoarelor de incendiu dispuse în interiorul lăcașurilor de cult.

Crearea unei culturi preventive în comunitățile noastre prin cunoaşterea diferitelor tipuri de riscuri şi a măsurilor de prevenire a acestora, precum şi a comportamentului adoptat în cazul producerii lor, rămâne obiectivul principal al pompierilor militari vâlceni, motiv pentru care activitățile de control și informare preventivă vor continua și în perioada următoare.