Vâlcean arestat pe Aeroportul Otopeni după ce ar fi furat 100.000 de euro

Un vâlcean și un gorjean sunt principalii suspecți într-un dosar de furt calificat în care…

Un vâlcean și un gorjean sunt principalii suspecți într-un dosar de furt calificat în care prejudiciul se ridică la suma de 100.000 de euro. Fapta a fost comisă la Târgu Jiu, iar bărbatul din Vâlcea a încercat să părăsească țara după ce a comis furtul. Numai că, el a fost prins de polițiști pe Aeroportul Otopeni și arestat.

Potrivit IPJ Gorj, polițiștii au fost sesizați săptămâna trecută, printr-un apel pe 112, cu privire la faptul că mai multe persoane ar fi pătruns în locuința unui tânăr de 21 de ani din municipiul Târgu Jiu, de unde ar fi sustras bunuri și bani.

Din primele cercetări, polițiștii au stabilit că mai multe persoane ar fi intrat prin escaladare și prin forțarea unei ferestre în locuința tânărului, de unde ar fi sustras bani, bijuterii și un telefon mobil, în valoare totală de 100.000 de euro.

În urma cercetărilor, au fost identificați doi bărbați de 30 și 27 de ani, din județele Vâlcea și Gorj, bănuiți de comiterea infracțiunii de furt calificat.

Pe parcursul urmăririi penale, polițiștii au pus în executare un mandat de aducere față de bărbatul de 30 de ani, din județul Vâlcea, care a fost prins pe Aeroportul Internațional Otopeni, în timp ce intenționa să părăsească țara.

Duminică, cei doi au fost reținuți, iar luni aceștia au fost prezentați Judecătoriei Târgu Jiu, față de aceștia fiind dispusă măsura arestării preventive pentru 30 de zile.

Cercetările sunt continuate pentru documentarea întregii activități infracționale a bănuiților și recuperării prejudiciului.

foto ilustrativ