FOTO/VIDEO. Incendiu de amploare la un depozit de furaje din Mihăești

UPDATE 2: La ora 21.30, incendiul de la Mihăești a fost lichidat. Au ars circa…

UPDATE 2: La ora 21.30, incendiul de la Mihăești a fost lichidat. Au ars circa 2500 de baloți de furaje, un autocamion și o semiremorcă. A fost afectată o moară electrică de tocat furaje și a fost degradată termic structura de rezistență a două hale de depozitare, construite pe grinzi metalice și grinzi din beton armat, precum și învelitoarea din tablă a halelor pe o suprafaţă de circa 1000 de mp. Cauza probabilă a producerii incendiului: efectul termic al curentului electric.

UPDATE: Ferma unde are loc incendiul aparține companiei DIANA, care, într-un comunicat de presă, susține că nu există victime, ci doar pagube materiale care totuși nu pun în pericol buna activitate a fermei: “Echipa noastră și toate animalele sunt în siguranță, iar ferma nu a fost afectată de incendiu. Doar depozitul de furaje, care conținea paie și lucernă, a fost cuprins de flăcări. Compania DIANA dorește să exprime aprecierea și mulțumirea pentru eforturile depuse de echipajul ISU Vâlcea, care a intervenit prompt și eficient în această situație dificilă. Ferma nu a fost afectată, iar activitatea sa continuă în mod normal. Ne unim cu autoritățile competente pentru a investiga cauzele incendiului și a preveni astfel de evenimente în viitor. Siguranța angajaților noștri, a animalelor și a comunității înconjurătoare rămâne o prioritate” – precizează compania DIANA.

Incendiu la un depozit furaje aparținând unei ferma din localitatea Mihaesti, anunță ISU Vâlcea. La fața locului intervin cinci autospeciale de stingere cu apă și spumă.

Din primele evaluări ale pompierilor ajunși la fața locului, se pare că ard două hale în care sunt depozitate aproximativ 200 de tone de baloți de paie, dar și un camion aflat în apropierea acestora.
vom reveni!