Cod GALBEN în VÂLCEA: vijelii, descărcări electrice și grindină

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis vineri, 14 aprilie 2023, un cod galben de instabilitate…

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis vineri, 14 aprilie 2023, un cod galben de instabilitate atmosferică şi intensificări ale vântului, valabil până la ora 23.00 în aproape jumătate din ţară. Vâlcea se află printre județele avertizate.

Avertizarea intră în vigoare la ora 12.00 şi ar urma să fie valabilă până vineri noapte, la ora 23.00, potrivit informaţiilor comunicate de ANM.

În Banat, Crișana, Maramureș, Oltenia, cea mai mare parte a Munteniei și nordul Transilvaniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin intensificări ale vântului, vijelii, cu rafale de peste 60-65 de kilometri pe oră, averse cu caracter torențial, descărcări electrice și grindină, au anunţat meteorologii. Cantitățile de apă vor depăși pe alocuri 20-25 de litri pe metrul pătrat, se mai arată în avertizare.

În Carpații Meridionali și de Curbură, la altitudini mari, vor fi rafale de peste 90-100 km/h.

Celelalte regiuni, chiar dacă nu sunt vizate de codul galben, nu sunt complet scăpate de probleme. ANM mai notează că, pe arii restrânse, manifestări de instabilitate atmosferică vor fi și în restul teritoriului.