VÂLCEA. 325 de amenzi pentru viteză excesivă, weekend-ul trecut

Timp de trei zile, weekend-ul trecut, polițiștii din Vâlcea au organizat razii de amploare pe…

Timp de trei zile, weekend-ul trecut, polițiștii din Vâlcea au organizat razii de amploare pe raza județului Vâlcea, aplicând amenzi cu “nemiluita”. Vitezomanii au fost cei mai “vânați” de oamenii legii, radarele IPJ Vâlcea înregistrând peste 320 de depășiri ale vitezei regulamentare.

Acțiunile au vizat depistarea conducătorilor auto care nu respectă regimul legal de viteză, a celor care conduc vehicule sub influența băuturilor alcoolice sau a drogurilor, a celor care nu acordă prioritate de trecere participanților la traficul rutier sau se angajează în depășiri neregulamentare sau periculoase.

Astfel, polițiștii au verificat 923 de autovehicule, au legitimat 1076 de persoane, au efectuat 325 de testări de alcool și droguri, iar pentru neregulile descoperite, polițiștii au aplicat 592 de sancțiuni contravenționale, în valoare de  aproximativ 177.500.

Dintre amenzile aplicate, 325 au fost pentru depăşirea cu mai mult de 50 de km/h a vitezei regulamentare, 16 pentru depășire neregulamentară, 2 pentru abateri ale pietonilor, 17 pentru abateri ale bicicliștilor, 9 pentru consumul de băuturi alcoolice la volan și 223 pentru alte nereguli.

Au fost reținute în vederea suspendării dreptului de a conduce pe drumurile publice, 83 de persmise de conducere (43 pentru viteză neregulamentară, 16 pentru depășire neregulamanetară, 9 pentru consumul de alcool la volan, 5 pentru neacordarea prioritatea vehicule/pietoni și 10 pentru alte abateri).

De asemenea, au fost constatate 6 infracțiuni la regimul rutier, iar ca măsură complementară, polițiștii au retras 11 certificate de înmatriculare.

Foto ilustrativ