AZI. Razie pe șoselele din Vâlcea: amenzi, permise reținute, dar și un flagrant în trafic

Astăzi, 29 aprilie a.c., în intervalul orar 08.00 – 12.00, în contextul minivacanței prilejuite de…

Astăzi, 29 aprilie a.c., în intervalul orar 08.00 – 12.00, în contextul minivacanței prilejuite de Ziua Internațională a Muncii, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier și Formațiunii Rutiere Drăgășani au organizat și desfășurat o acțiune pe DN 7 și DN 64 pentru combaterea nerespectării regimului legal de viteză și depistarea conducătorilor de autovehicule aflați sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive.

În urma activităților desfășurate, au fost controlate 72 de autovehicule, legitimate 81 de persoane, efectuate 20 de testări de alcool și droguri, iar pentru abaterile constatate au fost aplicate 43 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 27.550 lei.

Dintre sancțiunile aplicate, 36 au fost pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 2 pentru depășire neregulamentară și 5 pentru alte abateri.

Polițistii au reținut , în vederea suspendării, 27 de permise de conducere, dintre care 25 pentru viteză și 2 pentru depășire neregulamentară.

Pe timpul desfășurării acțiunii, a fost constatată în flagrant o infracțiune la regimul rutier.

Astfel , în jurul orei 12:30, polițiști din cadrul Serviciului Rutier au oprit în trafic, un bărbat, în vârstă de 33 de ani, din localitatea Budești, județul Vâlcea, în timp ce conducea un autoturism pe DN 7, în localitate, fiind sub influența băuturilor alcoolice. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 1, 12 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital pentru recoltarea de mostre biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei. A fost întocmit dosar penal, în care se efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.