FOTO. Traficanți din Râmnicu Vâlcea, săltați de mascați. Au vândut cocaină și canabis…

Trafic de droguri de risc și mare risc este acuzația împotriva a doi tineri din…

Trafic de droguri de risc și mare risc este acuzația împotriva a doi tineri din Râmnicu Vâlcea, care ieri, 03 mai 2023, au fost ridicați de mascați, în urma a patru percheziții organizate pe raza municipiului, în cartierul 1 Mai. Dosarul este instrumentat de procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Craiova, iar tinerii vâlceni, de 23 și 29 de ani, au fost arestați preventiv.

“În cauză s-a reținut că, în perioada ianuarie – martie 2023, inculpații au comercializat, în mod repetat, droguri de risc (canabis) și de mare risc (cocaină) către consumatori din județul Vâlcea.
Cu ocazia efectuării a patru percheziții domiciliare, în municipiul Râmnicu Vâlcea, au fost descoperite și ridicate cantitatea de aproximativ 170 de grame canabis, parte din ea porționată și ambalată în 123 de bile de staniol, două grindere şi două cântare electronice de precizie.
În cursul zilei de astăzi, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Craiova a dispus arestarea preventivă a inculpaților, pentru o perioadă de 30 de zile.
Activitățile au fost realizate împreună cu Brigada de Combatere a Criminalității Organizate Craiova, cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Vâlcea și jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Vâlcea.
Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție” – precizează DIICOT, într-un comunicat de presă.