IPJ VÂLCEA. Amenzi de aproape 180.000 lei, weekend-ul trecut.

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea au acționat în perioada 5 – 7 mai a.c., pe drumurile…

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea au acționat în perioada 5 – 7 mai a.c., pe drumurile publice din județ,  pentru combaterea și prevenirea principalelor cauze generatoare de accidente, respectiv abateri ale pietonilor, nerespectarea regimului legal de viteză, depășire neregulamentară și consumul de băuturi alcoolice și alte substanțe interzise la volan.

Astfel, polițiștii au verificat 712 autovehicule, au legitimat 1031 de persoane, iar pentru abaterile depistate au aplicat 669 de sancțiuni contravenționale, în cuantum de aproximativ 179.200 de lei.

Dintre amenzile aplicate, 191 au fost pentru depăşirea cu mai mult de 50 de km/h a vitezei regulamentare, 19 pentru depășire neregulamentară, 7 pentru abateri ale pietonilor, 184 pentru abateri ale bicicliștilor, 5 pentru consumul de băuturi alcoolice la volan, 2 pentru neacordarea prioritatea vehicule/pietoni și 261 pentru alte nereguli.

Au fost reținute în vederea suspendării dreptului de a conduce pe drumurile publice, 72 de permise de conducere (32 pentru viteză neregulamentară, 19 pentru depășire neregulamentară, 5 pentru consumul de alcool la volan, 2 pentru neacordarea prioritatea vehicule/pietoni și 14 pentru alte abateri).

De asemenea, au fost constatate 3 infracțiuni la regimul rutier pentru conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe.