TRANSPORT AGABARITIC. Trafic restricționat pe DN 7, în Vâlcea și la Sibiu

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunțat că în perioada 24 –…

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunțat că în perioada 24 – 27 mai va avea loc un transport agabaritic. Se vor impune restricții în trafic atât pe raza județului Vâlcea, pe Valea Oltului, cât și pe raza județului Sibiu.

Transportul cu depășirea gabaritului va fi pe traseul:

Sibiu – A1 – DN7 – Seaca – DN7 Centura Călimănești – Râmnicu Vâlcea – DN7 – DN67 – DN64 – Dragășani – Drum Expres Craiova-Pitești – DN65 – Pitești – DN7 – Găești – DN72 – Târgoviște – DN71 – Doicești (județul Dâmbovița).

Vehiculul transportă un transformator.

Lățimea maximă a vehiculului este 3,70 m, masa totală 110 tone, lungime 31 m, înălțime 4,60 m. Viteza de deplasare urmează a fi adaptată condițiilor de trafic. Viteza maximă de deplasare a vehiculelor cu depășiri este de 70 km/oră.

Etapele de desfășurare ale transportului sunt stabilite de poliția rutieră. Vehiculul va fi însoțit de autovehicule de însoțire autorizate și de echipaje ale poliției rutiere. Transportul nu se va desfășura în perioadele și pe sectoarele de drum pe care sunt semnalate fenomene meteorologice periculoase, prin codurile galben, portocaliu sau roșu.