Noul pod dintre judeţele Vâlcea şi Olt va fi gata într-o lună. CJ Olt a aprobat fondurile necesare

Autoritățile din Olt se fac o mișcare înțeleaptă, în contextul în care oamenii sunt din…

Autoritățile din Olt se fac o mișcare înțeleaptă, în contextul în care oamenii sunt din ce în ce mai nemulțumiți de faptul că podul de peste râul Olt, ce leagă municipiul Drăgășani de comuna Verguleasa, este închis după ce partea pietonală a podului s-a prăbușit în luna martie a acestui an, pe o lungime de 30 de metri. Exasperați că trebuie să parcurgă zeci de kilometri pentru a merge pe rutele ocolitoare, șoferii au organizat chiar și un protest. Ca urmare, Consiliul Judeţean Olt a aprobat, joi, 25 mai 2023, indicatorii tehnico-economici pentru construirea unui nou pod peste râul Olt, din comun Verguleasa către Drăgăşani (Vâlcea).

Investiţia va fi realizată pe DJ 648 A, drum aflat în administrarea forului judeţean, pe o lungime de 1,763 km. Se va construi un pod din tuburi, peste contra-canalul aflat pe malul stâng al Hidrocentralei de la Drăgășani. Preşedintele CJ Olt, Marius Oprescu, a declarat că pe noul pod nu vor avea acces maşinile de tonaj.

„Este un traseu pe un drum judeţean, care trece peste barajul din satul Dumitreşti. Numai că pentru contracanalul de fugă, care este al Hidroelectrica, nu exista un pod. Acum este un pod improvizat care niciun fel de acte şi de autorizaţii. Noi, astăzi, am aprobat indicatorii pentru un proiect pentru a construi, cu acordul şi avizul Hidroelectrica, un pod oficial, dar care va fi doar pentru traficul uşor, pentru maşinile mici”, a declarat Oprescu.

El a adăugat că, în maximum o lună, se va putea circula pe noul pod.

„După ce am aprobat indicatorii, foarte repede se va demara procedura de achiziţie şi sperăm ca în maximum o lună, acel pod să fie funcţional”, a conchis Marius Oprescu.

Valoarea totală a investiţiei se ridică la peste un milion de lei, potrivit indicatorilor tehnico-economici aprobaţi de CJ Olt.

Intervenția CJ Olt vine contextul în care locuitorii din nordul județului sunt nevoiți să ocolească mai mult de 60 de km ca să ajungă la Drăgăşani, asta dacă ar alege ruta ocolitoare Poganu – intersecție DN 67 B (Câmpu Mare, Dobroteasa) – DJ 678 (Buciumeni, Vâlcea) – DJ 678C (Orleşti) – DN64 – Drăgăşani.