IPJ Vâlcea: Bicicliștii și trotinetiștii, amendați pe capete

În data de 30 mai a.c., politiștii rutieri și de ordine publică din cadrul Serviciului Rutier, Polițiilor municipale/orășenești și…

În data de 30 mai a.c.politiștii rutieri și de ordine publică din cadrul Serviciului Rutier, Polițiilor municipale/orășenești și Secțiilor de poliție rurală au organizat și desfășurat mai multe acțiuni pentru combaterea nerespectării dispozițiilor legale de către bicicliști, căruțași și conducători de trotinete electrice pe D.N.7, D.N64, D.N. 67, precum șpe D.J./D.C. din județul Vâlcea.

Astfel, polițiștii au verificat 322 de autovehicule și au legitimat 389 de persoane, iar pentru abaterile constatate au aplicat 161 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 23.460 de lei.

Dintre amenzile aplicate, 24 au fost pentru depăşirea cu mai mult de 50 de km/h a vitezei regulamentare 51 pentru abateri ale bicliștilor, 4 pentru depășire neregulamentară, 20 pentru abateri ale conducătorilor de trotinete, 1 pentru consumul de alcool, 1 pentru abateri căruțași și 60 pentru alte abateri.

De asemenea, au fost retrase 5 certificate de înmatriculare şi au fost reţinute în vederea suspendării dreptului de a conduce pe drumurile publice, 14  permise de conducere, dintre care 4 pentru viteză neregulamentară, 4 pentru depăşiri neregulamentare, 1 pentru consumul de alcool la volan, iar 5 pentru alte nereguli.

Totodată, în cadrul activităților derulate a fost constatată o infracțiune rutieră pentru punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat.

foto ilustrativ