VÂLCEA: Drum județean jefuit de hoți. Autoritățile fac plângeri penale…

La ultima conferință de presă, conducerea Consiliului Judeţean (CJ) Vâlcea s-a arătat extrem de mâhnită…

La ultima conferință de presă, conducerea Consiliului Judeţean (CJ) Vâlcea s-a arătat extrem de mâhnită de faptul că un drum județean a fost jefuit de hoți la nici un an de la inaugurare. Este vorba despre Drumul Judeţean 703 G, acolo unde au fost deteriorate sau chiar furate mai multe dintre elementele realizate în cadrul unui proiect european ce a vizat modernizarea acestei căi rutiere care leagă staţiunea Călimăneşti de judeţul Argeş. Separatoarele de sens pentru pistele de bicicliști au fost rupte și sustrase, iar băncile din fier forjat au fost efectiv tăiate și furate.

„Au început să ne rupă separatoarele de sens pentru pistele de biciclete pe 703G şi mă doare, pentru că mă sună oameni şi din alte judeţe să-mi spună cât de frumos am făcut, cu piste de biciclete prin pădure. Ce or face cu ele?! Am dat dispoziţie să punem la loc acele separatoare de sens, pentru ca bicicliştii să circule în siguranţă. (…) Băncile sunt şi foarte frumoase. Sunt calitative, sunt din fier forjat, cu lemn din acela lăcuit şi pus ca lumea. Băieţii le-au furat şi le-au dus acasă, la fel cum s-a întâmplat pe Frăsinei (DJ 658 – n.r.), unde au furat bucăţi de balustradă, efectiv. Nu există zone anume de unde fură. Unde prind banca, o taie şi o iau acasă”, a spus preşedintele CJ Vâlcea, Constantin Rădulescu.

Reprezentanţii Consiliului Judeţean au precizat că nu vor lăsa nepedepsite aceste acte de vandalism, mai ales că nu e prima dată când se întâmplă astfel de lucruri pe drumurile din judeţ.