“Capturile” weekend-ului trecut pe șoselele din Vâlcea: trei șoferi drogați și un minor la volan

Weekend-ul trecut, polițiștii rutieri din Vâlcea au organizat o serie de acțiuni pe raza județului,…

Weekend-ul trecut, polițiștii rutieri din Vâlcea au organizat o serie de acțiuni pe raza județului, ei depistând nu mai puțin de trei șoferi care conduceau pe drumurile publice sub influența substanțelor interzise. Ba mai mult, unul dintre ei nu numai ca a ieși pozitiv la DrugTest, ci și la alcooltest. De asemenea, oamenii legii au prins și un minor la volan. Iată exemplele mai jos:

1. În cursul zilei de vineri, 9 iunie a.c., un bărbat în vârstă de 36 de ani, din localitatea Budești, a fost surprins în trafic de către polițiști din cadrul Serviciului Rutier, în timp ce conducea un autoturism pe DN 7, în localitatea Golești, aflându-se sub influența alcoolului și a substanțelor psihoactive. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 0, 80 mg/l alcool pur în aerul expirat, refuzând recoltarea de probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Totodată, în urma testării cu aparatul drugtest, acesta a indicat prezența substanțelor psihoactive T3B – AMP, motiv pentru care a fost condus la o unitate medicală, pentru recoltarea de mostre biologice, în vederea stabilirii substanțelor psihotrope în organism. A fost întocmit dosar penal, în care se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe și refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

2.Tot vineri, 9 iunie a.c., un bărbat în vârstă de 30 de ani, din municipiul Râmnicu Vâlcea, a fost depistat de către polițiști din cadrul Biroului Rutier Râmnicu Vâlcea, în timp ce conducea un autoturism în municipiu, sub influența unor substanțe psihoactive. În urma testării cu aparatul drugtest, acesta a indicat prezența substanțelor psihoactive T1C – MDMA, motiv pentru care a fost condus la o unitate medicală, pentru recoltarea de mostre biologice, în vederea stabilirii substanțelor psihotrope în organism. A fost întocmit dosar penal, în care se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe.

3. Ieri, 11 iunie a.c., în jurul orei 09.00, un bărbat în vârstă de 27 de ani, din municipiul București, a fost depistat de către polițiști din cadrul Serviciului Rutier, în timp ce conducea un autoturism pe DN 7, în orașul Călimănești, sub influența unor substanțe psihoactive. În urma testării cu aparatul drugtest, acesta a indicat prezența substanțelor psihoactive MDMS – THC, motiv pentru care a fost condus la o unitate medicală, pentru recoltarea de mostre biologice, în vederea stabilirii substanțelor psihotrope în organism. A fost întocmit dosar penal, în care se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe.

4. Tot duminică, ora 15.20, polițiști din cadrul Poliției orașului Berbești au depistat un tânăr de 17 ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism în localitatea Sinești, fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. A fost întocmit dosar penal, în care se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.