VÂLCEA. Sub amenințarea că-i “măcelărește copiii”, o femeie a obținut 15.000 de euro de la victima sa

Doar arest la domiciliu pentru o femeie din Râmnicu Vâlcea, care a obținut peste 15.000…


Doar arest la domiciliu pentru o femeie din Râmnicu Vâlcea, care a obținut peste 15.000 de euro prin amenințări groaznice și șantaje ordinare. Cazul i-a șocat pe anchetatori, mai ales când au intrat în posesia unor mesaje ale inculpatei către victima sa.

În fapt, totul a început în anul 2022, atunci când Marinela K. a pretins că are influențe pentru a ajuta o femeie să obțină pentru fiul ei un grad de handicap definitiv, nerevizuibil. Cu timpul, victima și-a dat seama însă că lucrurile nu stau așa și că este efectiv stoarsă de bani fără a fi ajutată. Când a refuzat să mai colaboreze, atunci au început amenințările. Inculpata Marinela K. a ajuns până acolo încât a amenințat-o pe victima sa că-i măcelărește copiii, că le scoate ficații și rinichii. Totul a încetat însă când pe fir au intrat ofițerii DGA Vâlcea și procurorii.

“Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea au dispus, la data de 15 iunie 2023, punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de o inculpată (faţă de care, la data de 14.06.2023, s-a dispus măsura reţinerii pentru o durată de 24 ore) sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic de influenţă şi şantaj. La data de 15.06.2023, inculpata a fost prezentată judecătorului de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Vâlcea, cu propunere de arestare preventivă, însă în cauză s-a dispus arestarea la domiciliu a inculpatei pentru o perioadă de 30 de zile. Împotriva încheierii, procurorii au formulat contestaţie, urmând a fi soluţionată de Curtea de Apel Piteşti. Din referatul cu propunere de arestare preventivă a rezultat faptul că: La data de 02.05.2022, inculpata a pretins de la o denunţătoare suma de 1100 euro în schimbul traficării infiuenţei pc care a susţinut că ar avea-o asupra unui medic din cadrul DGASPC Vâlcea, pentru a obţine trecerea intr-un grad de handicap grav nerevizuibil, pentru flul acesteia, sumă pe care a şi primit-o la data de 20.05.2022.
Totodată, în perioada 21.06.2022-20.05.2023, inculpata, prin mai multe mesaje de ameninţare (cu probleme judiciare — inclusiv cu existenţa unui dosar penal şi arestare, respectiv condamnare la închisoare, cu „călăii” care ar face parte din mafie, care ar supraveghea-o în Italia pe denunţătoare şi copiii acesteia, cu mesaje privind afectarea vieţii şi integrităţii corporale ale copiilor, etc.) şi alte documente (fotografii cu copiii persoanei vătămate, pretins a fi monitorizaţi, cu mandat european de arestare pretins a fi fost emis faţă de denunţătoare şi o hotarare judecătorească care ar fi stat la baza emiterii acestui mandat — ultimele două plăsmuite), ‘in scopul obţinerii de foloase patrimoniale, a constrâns-o pe persoana vătămată să-i plătească, în mai multe râ’nduri, sume de bani în euro, totalizând suma de 15.480 euro, toate acestea profitând de constrângerea psihică la care a supus-o pe persoana vătămată. Pentru lămurirea cauzei, în dosar a fost efectuată şi o percheziţie domiciliară la locuinţa inculpatei, în data de 14.06.2023” – se arată într-un comunicat al Parchetului Vâlcea.

Foto ilustrativ