Casa Verde Fotovoltaice: Bugetul pentru Vâlcea, Dolj, Gorj, Mehedinți și Olt s-a rezervat în doar 2 minute

În doar două minute, bugetul alocat pentru Casa VERDE Fotovoltaice, în regiunea SUD-VEST, a fost…

În doar două minute, bugetul alocat pentru Casa VERDE Fotovoltaice, în regiunea SUD-VEST, a fost rezervat în totalitate. Azi, 19 iunie 2023, la ora 10.00, a demarat sesiunea de înscriere a persoanelor fizice în cadrul Programului privind instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică, în vederea acoperirii necesarului de consum și livrării surplusului în rețeaua națională. Peste 8.700 de persoane din Vâlcea, Dolj, Gorj, Mehedinţi și Olt şi Vâlcea au depus dosare la AFM.

Oltenii nu au ratat oportunitatea de a-și pune panouri fotovoltaice pe casă. În doar două minute, bugetul s-a epuizat pentru că oamenii au stat pur și simplu la pândă și au depus rapid dosarele.

“Bugetul de 174.300.000 de lei alocat acestei regiuni a fost rezervat integral în primele două minute prin înscrierea unui număr de 8.715 de persoane fizice” – transmite Administrația Fondului pentru Mediu,

“Ne aflăm deja la a șaptea sesiune, iar interesul persoanelor fizice care doresc să devină prosumatori este la fel de mare, fapt demonstrat de epuizarea fondurilor alocate Regiunii Sud Vest într-un timp record. Înscrierile vor continua conform calendarului, pentru Regiunea Vest – judeţele: Arad, Caraş-Severin, Hunedoara şi Timiş, iar apoi pentru unitățile de cult”, a declarat președintele AFM, Laurențiu Adrian NECULAESCU.