Bărbat din Vâlcea dat pe mâna justiției după ce ar fi înscenat un accident rutier

Un vâlcean și un argeșean au fost trimiși în judecată de polițiștii din Argeș, aceștia…

Un vâlcean și un argeșean au fost trimiși în judecată de polițiștii din Argeș, aceștia din urmă finalizând cercetările într-un dosar penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, privind săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune, complicitate la înșelăciune și fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată.

Din cercetări, s-a stabilit că în cursul lunii martie 2023, un bărbat de 29 de ani, din Pitești, și un bărbat de 32 de ani, din comuna Șușani, județul Vâlcea, ar fi înscenat un eveniment rutier, pretins a fi avut loc pe raza localității Bradu, în care au fost implicate două autoturisme, evenimentul fiind declarat organelor de poliție, în vederea eliberării documentelor specifice.

Ulterior, ca urmare a declarațiilor necorespunzătoare adevărului, în baza documentelor întocmite și a polițelor R.C.A., s-a constituit un dosar de daună, în vederea obținerii despăgubirilor. 

Ca urmare a administrării de probatoriu în dosarul penal, organele de poliție au notificat societatea de asigurări, care întocmise un deviz estimativ, cu o valoare de 49.708,53 de lei, iar suma nu a fost plătită.

Pe parcursul cercetărilor, cei doi au fost reținuți pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, ulterior fiind dispusă cercetarea sub măsura preventivă a controlului judiciar pentru 60 de zile.

Dosarul cauzei a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de trimitere în judecată.