FOTO/VIDEO. Incendiu într-un bloc din Râmnicu Vâlcea. Zeci de persoane evacuate, iar trei au fost transportate la spital

Un incendiu a izbucnit, joi noapte, la o garsonieră situată la etajul al treilea al…

Un incendiu a izbucnit, joi noapte, la o garsonieră situată la etajul al treilea al unui bloc din municipiul Râmnicu Vâlcea, pompierii intervenind cu mai multe autospeciale. Două etaje ale clădirii au fost inundate cu fum, incendiul fiind lichidat după miezul nopții. Zeci de locatari au fost evacuaţi din imobil. Cinci persoane au fost evaluate la fața locului de către echipajele medicale, iar trei dintre acestea au fost ulterior transportate la Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean Vâlcea.

Potrivit ISU Vâlcea, incendiul a izbucnit, joi noaptea, la etajul 3 al blocului G159 de pe strada Decebal din Râmnicu Vâlcea. La fața locului au fost trimise două autospeciale de stingere cu apă şi spumă, o autoplatformă, o descarcerare, o autospecială de transport victime multiple.

În total, pompierii au evacuat 15 persoane, însă au fost și locatari care s-au autoevacuat când au observat că locuința lor se umple de fum. Echipajele medicale de la SMURD și SAJ au evaluat 8 persoane. Trei dintre acestea au fost transportate la spital de ambulantele SAJ.

Astfel, au ars o cameră de locuit şi mobilierul din aceasta. Au fost inundate cu fum etajele 3 şi 4. Cauza probabila de izbucnire a incediului este în curs de cercetare.

”Se continuă verificările în toate cele 104 garsoniere, concomitent cu identificarea tuturor locatarilor care s-au autoevacuat. Se are în vedere relocarea celor care nu pot folosi locuinţele, după ce vor fi identificaţi, în spaţii/ locaţii identificate împreună cu autorităţile locale”, a precizat Sorin Albinaru, purtătorul de cuvânt al ISU Vâlcea.