Cetățean german, depistat că a consumat droguri după un accident la Vâlcea

Două substanțe interzise au fost descoperite în organismul unui cetățean german, care a provocat un…

Două substanțe interzise au fost descoperite în organismul unui cetățean german, care a provocat un accident rutier pe centura ocolitoare a orașului Călimănești. Totul s-a întâmplat ieri, 27 iunie a.c., în jurul orei 07.00, când polițiștii Serviciului Rutier Vâlcea au fost sesizați prin apel 112, cu privire la faptul că s-ar fi produs un eveniment  rutier pe Drumul Național 7 CC,  în localitatea Păușa.

IPJ Vâlcea informează că, din primele verificări efectuate la fața locului, polițiștii au stabilit că, un cetățean german în timp ce conducea un autoturism pe DN7CC, în localitatea Păușa, din direcția Sibiu-Rm.Vâlcea, ar fi intrat în coliziune cu un alt autoturism condus de un tânăr de 20 de ani, din comuna Berislăvești, județul Vâlcea, care circula pe sensul opus de mers.

În urma impactului a rezultat vătămarea corporală a conducătorului german, fapt pentru care a fost transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale. 

Întrucât acesta prezenta și semne specifice de consum de substanțe psihoactive, a fost solicitată la spital recoltarea de probe biologice, rezultatul fiind pozitiv la 2 substanțe interzise.

De asemenea, s-a procedat la efectuarea controlului autotursimului în cauză, fiind identificate mai multe recipiente cu substanțe pulverulente de culoare albă și dispozitive tip „bong” ce prezentau urme de substanță pulverulentă.

Bunurile au fost ridicate de către Serviciul de Combatere a Crimei Organizate Vâlcea, în vederea continuării cercetărilor.

A fost întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe și vătămare corporală din culpă.