S-a înființat Clubul de Presă Vâlcea. Vezi conducerea și membrii

Clubul de Presă Vâlcea este o asociație profesională formată din jurnaliștii mai multor publicații locale. Zilele acestea, Clubul și-a ales conducerea și a trecut la redactarea documentației pentru justiție. Pentru că n-am gândit o organizare de astăzi pe mâine, pentru că proiectul este făcut să dureze, Clubul se va înscrie în Registrul asociațiilor și fundațiilor. Conducerea pentru patru ani este formată din președintele Gheorghe Smeoreanu (Criterii Naționale), vicepreședintele Eduard Dulăcioiu (Arena Vâlceană) și secretarul Claudia Stanciu Căpățînă (Gazeta Vâlceană/Se întâmplă în Vâlcea). Cenzor ne va fi un profesionist din domeniul contabil, o persoană fără legătură directă cu mass – media, care va asigura funcționarea ascociației din acest punct de vedere. Ceilalți membri fondatori ai Clubului sunt Magdalena Popescu (Vocea Vâlcii), Liviu Popescu și Claudia Popa (Râmnicu Vâlcea Week), Narcis Dăescu Chirea (Cozia Info), Letiția Lazăr și Traian Guminski (Eveniment Vâlcean), Claudia Paraschivescu (VTV) și Crișu Popescu (Gazeta Vâlceană). Plecăm de la ideea că aceia care nu sunt cu noi nu sunt împotriva noastră. Publicăm textul manifest care stă la baza statutului în baza căruia vom funcționa, cu promisiunea că vă vom ține la curent cu acțiunile Clubului de Presă Vâlcea. 

Clubul de Presă Vâlcea este o asociație profesională ale cărei obiective sunt:

– Reducerea ponderii în presa județului a știrilor false și a punctelor de vedere lipsite de obiectivitate prin colaborare inter-redacțională.
– Un continuu schimb de experiență și de informație.
– Posibilitatea colaborării mai accentuate cu presa națională și cu agențiile de publicitate, prin punerea în comun a audiențelor.
– Realizarea unor proiecte ce necesită o activitate amplă și colaborare profesională pentru punerea în atenția publicului a societăților comerciale cu capital românesc și străin.
– Proiecte culturale precum o Istorie a presei vâlcene etc.
– Punerea pe piața presei a unei publicații de tip sinteză.
– Sprijinirea independenței presei vâlcene în fața unor posibile jocuri de interese.
– Consiliere juridică în comun.

text preluat din Gazeta Vâlceana