VÂLCEA – Casă mistuită de flăcări după un scurtcircuit electric

Pompierii vâlceni au intervenit ieri seară,  05 iulie 2023, la ora 21.57, la un incendiu…

Pompierii vâlceni au intervenit ieri seară,  05 iulie 2023, la ora 21.57, la un incendiu ce a izbucnit la o casă de locuit din localitatea Stănești. Trei autospeciale de stingere cu spumă și apă și un container Abroll au fost trimise la fața locului, flăcările manifestându-se violent. La sosirea pompierilor, incendiul se manifesta la un imobil P+2+M, respectiv la etajul al doilea al locuinței, la mansardă și la acoperiș, cu flacără deschisă și cu degajări mari de fum. Etajul întâi, precum și casa scării, erau inundate de fum dens.

Pompierii militari vâlceni au reușit în 15 minute să localizeze incendiul, însă intervenția a durat mai bine de 4 ore. Au ars în întregime mansarda și acoperișul, construite din lemn, în suprafață de cca. 300 de mp, bunurile și mobilierul aflate la etajul al doilea, pe o suprafață de aproximativ 300 de mp, iar etajul întâi, tot în suprafață de cca. 300 de mp, a fost afectat de fumul dens degajat de incendiu.

Au fost salvate: parterul și etajul întâi al imobilului, o casă anexată și o bucătărie, în suprafață totală de aproximativ 1000 de mp.

Din fericire, nu au existat victime.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost stabilită ca fiind scurtcircuitul electric.

foto ilustrativ