FOTO. Traficul pe DN 7, în Vâlcea, supravegheat din elicopter. Amenzi și permise reținute…

În cursul zilei de ieri, 13 iulie a.c., în intervalul orar 14.00 – 17.00, a fost organizată o acțiune cu efective mărite…

În cursul zilei de ieri, 13 iulie a.c., în intervalul orar 14.00 – 17.00, a fost organizată o acțiune cu efective mărite pe DN 7 pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiereprevenirea migrației ilegale, verificarea transportului rutier de marfă și pasageri, precum și aducerea la cunoștința conducătorilor auto a noilor modificări privind modul de pedepsire a infracțiunilor rutiere.

În cadrul acțiunilor au fost angrenați polițiști din cadrul structurilor de poliție rutieră, ordine publică, investigații criminale, investigarea criminalității economice, din cadrul protecției animalelor, imigrări,dar și luptători din cadrul Seviciului pentru Acțiuni Speciale.

Alături de polițiști s-au aflat și jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Vâlcea, precumși specialiști din cadrul Registrului Auto Român și ai Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier, fiind prezent și     și un elicopter din cadrul Inspectoratului General de Aviație.

De asemenea, activitățile s-au desfășurat în sistem integrat și în județele Argeș și Sibiu.

Astfel, în cadrul acțiunilor au fost legitimate aproximativ 280 de persoane, au fost controlate 255 de autovehicule și au fost efectuate 193 de testări de alcool și droguri.

În total au fost aplicate 110 sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 22.000de lei.

Totodată, au fost reținute în vederea suspendării dreptului de a conduce pe drumurile publice, 10 permise de conducere (9 pentru viteză excesivă și unul pentru depășire neregulamentară) și au fost retrase 3 certificate de înmatriculare.

IPJ VÂLCEA