VIDEO: Droguri și acte de violență la festivalul Deep Forest Fest

Festivalul Deep Forest Fest 2023 ce a avut loc în perioada 14-16 iulie și care…

Festivalul Deep Forest Fest 2023 ce a avut loc în perioada 14-16 iulie și care a adunat mii de participanți pasionați de muzică, nu a fost lipsit de incidente. Nu mai puțin de 7 tineri au fost prinse deținând droguri, iar alte două persoane s-au apucat să împartă pumni și picioare, în final victima lor ajungând la spital.

Astfel, pe parcursul evenimentului, șapte persoane cu vârste între 20 si 37 de ani, au fost depistate de către jandarmii vâlceni în posesia unor substanțe interzise. Dintre acestea, cinci au fost identificate în a doua seară a festivalului, iar celelalte două în ultima seară. Asupra acestora, s-au găsit comprimate de culoare roz,resturi vegetale de culoare verde-brun și mai multe recipiente care conțineau resturi de substanță albă pulverulentă, care au fost predate autorităților competente, respectiv Poliției Vâlcea, în vederea continuării cercetărilor. Pe numele celor șapte tineri au fost întocmite actele necesare începerii urmăririi penale, iar dosarele au fost transmise Biroului pentru Combaterea Crimei Organizate Vâlcea, în vederea continuării cercetărilor.

De asemenea, jandarmii au fost nevoiți să intervină și într-un alt incident de natură penală, în care a fost implicate două persoane care s-au manifestat prin acte de violență. Doi indivizi au împărțit pumni și picioare chiar în zona unde se desfășura festivalul, victima lor fiind imediat transportată la Spitalul Județean Vâlcea pentru evaluare și stabilirea unui diagnostic adecvat. Bătăușii au 21 de ani, iar victima are 28 de ani. Incidentul s-ar fi petrecut pe fondul consumului de alcool.

În ceea ce privește sancțiunile contravenționale, jandarmii au aplicat un număr de 9 amenzi, în valoare totală de 2600 de lei, pentru încălcări ale prevederilor Legii 61/1991.

“Inspectoratul de Jandarmi Județean Vâlcea adresează mulțumiri tuturor participanților care au contribuit la menținerea unui climat pașnic și a unei atmosfere prietenoase pe durata festivalului. De asemenea, dorim să subliniem că prioritățile noastre rămân siguranța și protejarea cetățenilor, promovând valorile responsabilității și respectului reciproc.

Cu deplina noastră cooperare, ne dorim ca astfel de evenimente să se desfășoare într-un cadru legal și sigur, oferind bucurie și distracție tuturor participanților” – informează Jandarmeria Vâlcea.