60 de mesaje RO-ALERT în trei zile, cu privire la prezenţa urşilor în preajma caselor. Și Vâlcea este printre județele unde s-au transmis avertizări

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) a informat, la începutul acestei săptămâni, că doar…

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) a informat, la începutul acestei săptămâni, că doar trei zile au fost transmise nu mai puțin de 60 de mesaje RO-ALERT, în 12 judeţe cu privire la prezenţa urşilor în apropierea comunităţilor. Printre aceste județe de numără și Vâlcea, dar și Alba, Argeş, Braşov, Buzău, Covasna, Harghita, Mureş, Neamţ, Prahova, Sibiu și Vrancea. Autoritățile au transmis avertismente privind prezenţa urşilor în proximitatea comunităţilor, iar alte 14 mesaje au fost transmise pentru avertizarea apariţiei fenomenelor hidrometeorogice periculoase, în judeţele Alba, Arad, Buzău, Caraş-Severin, Dolj, Gorj, Hunedoara, Mehedinţi, Olt, Timiş, dar şi Vâlcea.
În ultimele 72 de ore, salvatorii au gestionat 5.560 situaţii de urgenţă, dintre care 21 au fost operaţiuni de descarcerare, iar 4.142 au fost solicitări pentru asistenţă medicală de urgenţă, peste 4.100 de persoane fiind asistate medical de echipajele SMURD.
De asemenea, pe lângă intervenţiile pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă şi descarcerare, în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică s-au înregistrat 300 de incendii, dintre care 187 au fost arderi de vegetaţie, suprafaţa de teren afectată fiind de aproximativ 400 ha.
Totodată, la nivel naţional, pompierii au gestionat cu 1.097 misiuni destinate protecţiei comunităţilor, arată IGSU.