FOTO/VIDEO. Biserică monument istoric din Vâlcea, distrusă într-un incendiu

La primele ore ale dimineții de sâmbătă, 29 iulie 2023, pompierii militari din cadrul ISU…

La primele ore ale dimineții de sâmbătă, 29 iulie 2023, pompierii militari din cadrul ISU Vâlcea au intervenit în forță pentru stingerea unui incendiu produs la acoperișul unei biserici, în localitatea Stoilești, sat Ghiobești.
La fața locului, s-au deplasat trei autospeciale de stingere cu apă și spumă, din cadrul Detașamentului de Pompieri Râmnicu Vâlcea. “În sprijin au sosit și echipaje de la Detașamentul de Pompieri Drăgășani, cu o autospecială de stingere. Sosiți la fața locului, pompierii au găsit acoperișul bisericii, construit din lemn cu învelitoare din șită, cuprins în totalitate de flăcări. Din informații furnizate de apelant, biserica este încadrată ca monument istoric” – susține ISU Vâlcea.
Pentru salvarea monumentului, pompierii s-au luptat mai bine de trei ore, de la sosirea echipajelor la locul intervenției. Din păcate, cantitatea foarte mare de lemn uscat din componența edificiului, precum și temperaturile ridicate, au favorizat extinderea la întreaga clădire. Cercetările preliminare efectuate la fața locului arată că flăcările s-ar fi declanșat în urma producerii unui scurtcircuit la instalația de alimentare cu electrica.