Șpăgarul de la SJU Vâlcea, dat pe mâna justiției

Constantin C., angajat al Spitalului Județean de Urgență (SJU) Vâlcea, a fost arestat preventiv în…

Constantin C., angajat al Spitalului Județean de Urgență (SJU) Vâlcea, a fost arestat preventiv în data 25 iulie 2023, după ce a fost prins în flagrant de ofițerii DGA în timp ce primea mită pentru a-și folosi influența asupra unor cadre medicale. La nici o lună după acțiunea de flagrant, procurorii Parchetului Vâlcea au finalizat cercetările, au întocmit rechizitoriul și l-au trimis în judecată pe șpăgarul de la SJU Vâlcea.

Omul s-a “lăcomit” și a cerut 1.500 de euro pentru un dosar de pensionare, numai că a fost denunțat și procurorii Parchetului de pe Iângă Tribunalul Vâlcea, dar și ofițerii DGA Vâlcea au intrat pe fir. Astfel că, în seara zilei de 24 iulie 2023, anchetatorii au organizat un flagrant, Constantin C. (zis Crinu) fiind prins când primea a doua tranșă din înțelegerea cu denunțătoarea. Totul s-a desfășurat în afara spitalului.

În rechizitoriu, anchetatorii menționează că “în perioada iunie 2023 — 24 iulie 2023, inculpatul a pretins şi primit suma de 1500 euro, în două tranşe (prima în valoare de 1000 de euro la Începutul lunii iunie 2023 şi a doua — 500 de euro, pe data de 24.07.2023), de la o denunţătoare în schimbul promisiunii de a interveni pe lângă cadre medicale, cu atribuţii în investigaţii medicale, evaluarea şi încadrarea în grade de invaliditate – boală, asupra cărora a convins-o că are influenţă, pentru a le determina să îndeplinească acte ce intră în îndatoririle de serviciu ale acestora, respectiv pentru a asigura pensionarea pe caz de boală/invaliditate a tatălui denunţătoarei, pentru a obţine documente medicale de la cadre medicale, pentru a facilita internarea tatălui denunţătoareiln mai multe secţii ale Spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea şi pentru a-i facilita şi obţine decizia de pensionare pe caz de boală/invaliditate a acestuia”.

Dosarul a fost trimis pe rolul instanței Tribunalului Vâlcea, iar inculpatul se află în stare de arest.