Liberalul Andrei Baciu a fost numit de către premier în funcția de președinte al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate.

Experiența sa în instituțiile de sănătate publică a fost marcată de poziția de secretar de stat în cadrul Ministerului Sănătății, pe care a deținut-o în ultimii trei ani și de îndatoririle de președinte al Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 (#CNCAV), funcție deținută un an și jumătate.

Andrei Baciu este un reprezentant de seamă al noii generații de liberali și un specialist în domeniul Sănătății. Absolvent al Universității de Medicină din București, și-a continuat pregătirea urmând un master în medicină generală (la aceeași universitate) și apoi un program de formare în managementul spitalicesc, din cadrul Școlii Naționale de Sănătate Publică din București.

De asemenea, aptitudinile sale de manager de sistem au fost dezvoltate într-un program de formare la Open University din Marea Britanie. Cariera sa profesională s-a derulat în domeniul medicinei cardiovasculare, profesând atât în România, cât și în Franța.

”Sunt încrezător că voi putea face lucruri bune pentru pacienții din România și din postura de președinte al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate. Avem nevoie de o societate în care sănătatea nu e doar o prioritate, ci o realitate împlinită. Cred cu tărie că putem crea un mediu mai sănătos, mai uman pentru toți pacienții din România”, a declarat Andrei Baciu.

🅿️