Inspecția Judiciară verifică toate dosarele legate de droguri din țară

Cazul tânărului drogat care a lovit cu mașina un grup de opt persoane, în localitatea…

Cazul tânărului drogat care a lovit cu mașina un grup de opt persoane, în localitatea 2 Mai din Constanța, și al cărui tată a avut afaceri în Vâlcea ia amploare la nivel național. Inspecția Judiciară intervine și dă startul unor verificări în toată țara. Mai precis, se vor verifica toate dosarele legate de droguri și infracțiuni conexe din parchetele din țară.

Anunțul a fost făcut de inspectorul-șef al Inspecției Judiciare și s-a dispus efectuarea acestui control la nivelul instanțelor cu privire la cauzele având ca obiect deținerea de substanțe interzise și infracțiuni săvârșite sub influența acestora.

„Inspectorul-șef al Inspecției Judiciare a dispus efectuarea unui control tematic la nivel național privind cauzele având ca obiect deținerea de substanțe interzise și infracțiuni săvârșite sub influența acestora”, anunță Inspecția Judiciară.

În ultimii ani, la Vâlcea, dosarele legate de droguri au fost tratate ușor superficial atât la nivelul parchetelor, cât și al instanțelor. Pedepsele pentru trafic de droguri depășesc rar 2-3 ani de închisoare, în condițiile în care traficul și consumul de droguri au luat o mare amploare la nivelul județului.