Râmnicean prins la volan, în Argeș, sub influența a trei substanțe interzise

UPDATE: Râmniceanul despre care polițiștii argeșeni spun că ar fi condus sub influența a trei…

UPDATE: Râmniceanul despre care polițiștii argeșeni spun că ar fi condus sub influența a trei substanțe psihoactive, face o serie de precizări, susținând că s-a testat independent la un laborator, iar rezultatele sunt negative. Ba mai mult, omul afirmă că aparatul DrugTest pe care agenții de poliție l-ar fi folosit nu ar avea aprobările necesare: “Aparatul etilotest și drug test model Aquila Scan, nu are aprobare de punere în folosință pe piață și nici verificările tehnice periodice de funcționalitate necesare!
Informatie primita din sursa interna din MAI. Serviciul Poliție Rutieră face abuzuri pe bandă. Am plătit contraexpertiza la un laborator autorizat (rezultatele sunt negative conform buletinului de analize medicale prezentat de acesta – n.r.)”.

știrea inițială…

În ziua de 29 august a.c., în jurul orei 15:00, polițiștii Secției de Poliție Rurală Albota, au depistat un bărbat de 45 de ani, din municipiul Râmnicu Vâlcea, județul Vâlcea, care conducea un autoturism pe DN 65, pe raza localității Albota, iar în urma testării cu aparatul DrugTest, rezultatul a fost pozitiv pentru trei substanțe cu efect psihoactiv – transmite IPJ Argeș.

Ca urmare a celor constatate, bărbatul a fost condus la o unitate medicală, pentru recoltarea probelor biologice de sânge și urină, pentru confirmarea prin analize de specialitate a substanței detectate.

În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 336, alin.2 din Codul Penal, iar dreptul de a conduce a fost suspendat, fiind eliberată dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.

sursa: IPJ Argeș