Controale la locurile de joacă din Vâlcea. Comisarii ANPC, în acțiune!

Comisarii de la Protecția Consumatorului dau startul unor controale ample la locurile de joacă din…

Comisarii de la Protecția Consumatorului dau startul unor controale ample la locurile de joacă din localitățile județului Vâlcea. Și asta pentru că echipamentele de joacă defecte sunt un pericol real pentru sănătatea şi viaţa celor mici. Există locuri de joacă chiar și în municipiul Râmnicu Vâlcea cu tobogane rupte, leagăne cu lanțuri ruginite, bănci și alte componente cu vopsea exfoliată (un exemplu este și locul de joacă din imagine, aflat pe Aleea Doinei din cartierul Nord al municipiului Râmnicu Vâlcea).

Revenind însă, potrivit Radio Oltenia, Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Vâlcea a transmis luni, 4 septembrie 2023, tuturor primăriilor din județ, cereri de informații amănunțite despre toate locurile de joacă pentru copii. 

Administrațiile locale trebuie să furnizeze ANPC detalii cu privire la amplasamentele exacte, furnizori, cine le administrează, autorizațiile de funcționare, certificatele de conformitate și garanție, toate echipamentele existente, datele exacte la care ele au fost instalate, starea lor, existența sau nu a instrucțiunilor de folosire, afișate lizibil și durabil, la locuri corespunzătoare.