Colete cu droguri din Spania. Anchetatorii din Vâlcea au participat la prinderea inculpaților

Trei persoane au fost prinse în flagrant delict, la Mureș, după ce au ridicat un…

Trei persoane au fost prinse în flagrant delict, la Mureș, după ce au ridicat un colet cu 5,5 kilograme de canabis, provenit din Spania. Polițiști din Vâlcea au luat parte la desfășurarea anchetei.

La data de 05 septembrie 2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Târgu Mureș au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a 3 inculpați,  cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de  constituire a unui grup infracțional organizat, introducere în țară de droguri de risc, în formă continuată și trafic de droguri de risc, în formă continuată.

S-a reținut  că, în luna august 2023, inculpații s-au constituit într-un grup infracțional organizat  care a procurat din Spania și introdus în România   droguri de risc (canabis), în scopul comercializării.
La data de 05.09.2023  inculpații au fost prinși în flagrant după ce au ridicat un colet, provenit din Spania, conținând cantitatea de 5,5 kilograme canabis.
În urma punerii în aplicarea a unor mandate de percheziție domiciliară, a fost identificată și ridicată cantitatea de 3 kilograme canabis, despre care s-a stabilit că a fost  introdusă pe teritoriul României,  în cursul lunii august 2023.
Astăzi, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Mureș, a dispus  arestarea preventivă a inculpaților, pentru o perioadă de 30 de zile.
Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Târgu Mureș. Activitățile au beneficiat de sprijinul polițiștilor Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj-Napoca, serviciilor de combatere a criminalității organizate Vâlcea și Sibiu, luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale Cluj și jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Vâlcea.
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.
Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele bănuite beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.