ALERTĂ! File de somon contaminat cu Listeria monocytogenes, retras din market-urile din Vâlcea

Carrefour retrage de pe piaţă mai multe loturi de file de somon norvegian afumat, produs de OCEAN…

Carrefour retrage de pe piaţă mai multe loturi de file de somon norvegian afumat, produs de OCEAN FISH, ca urmare a prezenţei Listeria monocytogenes. În Râmnicu Vâlcea, acest produs a fost comercializat în market-urile de pe strada Tudor Vladimirescu, de pe strada Ferdinand (Shopping City), de pe strada Doctor Hacman, Calea lui Traian nr. 127 și de pe strada Calea lui Traian nr. 121. De asemenea, clienții l-au putut găsi și pe rafturile market-ului din Călimănești.

”Vă informăm că societatea OCEAN FISH S.RL. a iniţiat retragerea de la comercializare a produsului de mai jos, ca urmare a evidentierii prezentei Listeria monocytogenes. CARREFOUR ROMÂNIA S.A. retrage de pe piaţă şi recheamă de la consumatori următorul produs cu datele de identificare de mai jos: FILE SOMON NORVEGIAN AFUMAT 200G şi FILE SOMON NORVEGIAN AFUMAT, FELIAT 100G”, se arată într-un anunţ postat pe site-ul ANSVSA.

Potrivit sursei citate, se recomandă persoanelor care deţin produse din loturile descrise mai sus să nu le consume ci să le distrugă sau să le aducă înapoi în magazinele de unde le-au cumpărat. ”Contravaloarea produselor va fi returnată, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal”, a transmis Carrefour.

Persoanele care au consumat produsele şi care prezintă febră simplă sau însoţită de dureri de cap, sunt rugate să consulte medicul şi să raporteze acest consum.

”Femeile gravide, persoanele cu imunitate scăzută, precum şi cele în vârstă trebuie să acorde o atenţie deosebită acestor simptome. Aceste simptome pot sugera listerioza, boală potenţial gravă, cu un timp de incubaţie de până la opt săptămâni”, se mai arată în anunţ O problemă similară a fost semnalată şi la finalul lunii august.