FOTO: Microbuzele școlare din Vâlcea, la control. Zeci de amenzi aplicate…

           În data de 13 septembrie a.c., poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean…

           În data de 13 septembrie a.c., poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea au desfășurat o acțiune pentru controlul, în trafic, în special a autovehiculelor destinate transportului de elevi. 

Activitățile s-au desfășurat în tot județul, fiind verificate și controlate 179 de autovehicule destinate transportului de elevi, legitimate 221 de persoane și efectuate 179 testări cu aparatele etilotest. 

Cu ocazia controalelor, polițiștii au aplicat 98 de sancțiuni contravenționale, pentru nerespectarea prevederilor legale ce reglementează circulația vehiculelor pe drumurile publice, în valoare de aproximativ 20.200 lei.

Dintre totalul acestora, 5 sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 3 pentru depășire neregulamentară, 12 pentru abateri ale pietonilor, 1 pentru neacordare prioritate vehicule/pietoni și 77 pentru alte nereguli.

Ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut 5 permise de conducere (3 pentru depășire neregulamentară, 1 pentru neacordare prioritate vehicule, iar 1 pentru alte abateri).

Pentru defecțiuni tehnice sau dotări suplimentare nepermise de lege au fost retrase 6 de certificate de înmatriculare.

Polițiștii au verificat toate microbuzele care transportă elevi și i-au instruit pe conducătorii acestor autovehicule cu privire la necesitatea respectării regulilor de circulație.

Au fost verificate documentele conducătorilor auto (deținerea și valabilitatea permisului de conducere și a atestatului), documentele autovehiculelor (certificatul de înmatriculare, asigurarea obligatorie auto, ITP, licența de transport) precum și starea tehnică a vehiculelor (starea cauciucurilor, funcționarea semnalizării, a luminilor, etc).

Controalele din trafic, care vizează microbuzele școlare, vor continua.

sursa: IPJ Valcea