Primarul Constantinescu a semnat contractul pentru proiectarea Pădurii-Parc din Călimănești

În anul 2022, stațiunea balneară Călimăneşti-Căciulata, situată în ținutul mirific de pe Valea Oltului, a…

În anul 2022, stațiunea balneară Călimăneşti-Căciulata, situată în ținutul mirific de pe Valea Oltului, a primit cu titlu gratuit peste 20 de hectare de pădure, din domeniul public al statului şi din administrarea Ministerului Apelor şi Pădurilor, prin Regia Naţională a Pădurilor Romsilva. Intențiile administrației publice locale au fost clare încă de la început: la Călimănești se va realiza o pădure parc ce va fi o continuare a aleii de cură balneară, dar în partea opusă, spre oraş, prin spatele Hotelului Central din Călimăneşti. 

Practic, tot ce se va construi în parcul de acest gen se va continua cu aleea de cură balneară şi apoi aleea de promenadă care începe din Parcul Izvoarelor şi merge spre cele trei hoteluri: Căciulata, Oltul şi Cozia.  

Noul parc va cuprinde alei din materiale ecologice, toalete ecologice, construcţii provizorii din lemn, totul fiind realizat cu intervenţii minime care respectă Codul silvic şi nu aduc atingere ecosistemelor din zonă dar le pun în valoare. 

În luna septembrie a anului 2023, primarul orașului Călimănești, Florinel Constantinescu, a anunțat că a semnat contractual pentru proiectarea Pădurii Parc.

Proiectul este în valoare de trei milioane de euro, parcul urmând a se realiza pe 20 de hectare de teren. Execuția lucrării nu va începe mai devreme de sfârșitul anului viitor, pentru că mai sunt și alte proceduri. Fonduri sunt pentru că s-a deschis axa respectivă și cam într-o lună vom depune dosarul pentru finanțare. Este foarte clar că suntem o stațiune balneară și vrem ca în acest sens să dezvoltăm localitatea noastră. Suntem obligați să creăm aceste condiții de recreere, pe lângă posibilitatea de tratament care există în stațiunea noastră. Oamenii vor să folosească și aceste relaxări în natură” – a declarat primarul Florinel Constantinescu pentru Gazeta Vâlceană.