FOTO/GOVORA. O mașină, un garaj și o bucătărie au fost mistuite de flăcări

Pompierii din cadrul ISU Vâlcea au intervenit azi, 02 octombrie 2023, în jurul orei 14.45,…

Pompierii din cadrul ISU Vâlcea au intervenit azi, 02 octombrie 2023, în jurul orei 14.45, la un incendiu izbucnit într-o gospodărie, în satul Gâtejești, localitatea Băile Govora. În urma apelului pe 112, la fața locului s-au deplasat echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Râmnicu Vâlcea și ai Secției de Pompieri Govora, cu trei autospeciale de stingere cu apă și spumă și o autospecială SMURD.
La sosirea pompierilor, incendiul se manifesta la o anexă cu destinația garaj, cu posibilitate de propagare la construcțiile învecinate. La scurt timp, incendiul a fost localizat și lichidat, în limitele găsite.
Pagubele au fost destul de mari însă, un autoturism a ars în totalitate, iar anvelopele auto, garajul și bucătăria de vară, cu suprafața de aproximativ 35 de mp au fost distruse de flăcări. S-au degradat: un gard din lemn, lemn de foc, fațada locuinței și tocăria exterioară.
Două persoane au fost afectate: proprietarul a suferit arsuri de gradul I la nivelul umărului drept (superficiale), iar soția acestuia a suferit un atac de panica. Ambele victime au fost evaluate de către SMURD, iar ulterior au refuzat transportul la spital.
Cauza probabilă a izbucnirii incendiului a fost scurtcircuitul electric produs la autoturism.