Medic iordanian într-o comună din nordul județului Vâlcea…

Există câteva zone din județul Vâlcea unde medicii de familie lipsesc cu desăvârșire. Oamenii sunt…

Există câteva zone din județul Vâlcea unde medicii de familie lipsesc cu desăvârșire. Oamenii sunt nevoiți să parcurgă zeci de kilometri pentru a avea acces la servicii de asistență medicală primară. Conducerea Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Vâlcea a semnalat aceste probleme în nenumărate rânduri, făcând apel la autoritățile locale să asigure facilități medicilor de familie pentru ca aceștia să își dorească să deschidă cabinete în zonele respective. Una din localitățile ce a întâmpinat o astfel de problemă este comuna Câineni, din nordul județului Vâlcea. Acum, după eforturi mari ale primăriei și conducerii CAS, în sfârșit s-a deschis un cabinet de medicină primară, serviciile fiind asigurate de un medic de cetățenie iordaniană. JOUDEH ALI JAMIL MOH’D și-a început activitatea de luni, 2 octombrie 2023.

“Serviciile medicale vor fi acordate la cabinetul medical situat în comuna Câineni, sat Câineni Mici, str. Principală nr. 34, în incinta Dispensarului medical, după următorul program:

  • la cabinet : L-V 9,00 – 14,00;
  • la domiciliul pacienților : L-V 14,00 – 16,00.

Precizăm că, în cadrul cabinetului, pe lângă activitatea specifică de medicină de familie (servicii medicale acordate atât persoanelor asigurate cât și persoanelor care nu fac dovada calității de asigurat), potrivit contractului încheiat cu CAS Vâlcea, domnul dr. JOUDEH ALI JAMIL MOHD asigură și servicii de monitorizare pacienți COVID-19 și testare cu teste rapide antigen. Urăm succes în activitate domnului doctor JOUDEH ALI JAMIL MOH’D” – anunță conducerea CAS Vâlcea.