FOTO| Explozie la Horezu, la o autoutilitară ce executa marcaj rutier

UPDATE: Cei doi răniți sunt un bărbat de 50 de ani, din Bujoreni, și un…

UPDATE: Cei doi răniți sunt un bărbat de 50 de ani, din Bujoreni, și un cetățean grec în vârstă de 48 de ani. Autoutilitara ce efectua marcajele rutiere pe străzile din Horezu aparține unei firme ce are contract cu Primăria Horezu. În cauză, Poliția Horezu a deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă și nerespectarea obligațiilor şi a măsurilor stabilite cu privire la securitatea şi sănătatea în muncă.

Un apel pe 112 anunța, în jurul orei 13:20, o explozie urmată de incendiu la o autoutilitară, pe raza orașului orașul Horezu. A fost vorba despre o autoutilitară care executa marcaje rutiere, iar doi dintre muncitori s-au ales cu răni grave și au fost transportați la spital.
Autoutilitară era încărcată cu produse folosite la marcajul rutier, iar explozia s-a produs la un recipient in care se afla diluant. La fața locului au intervenit forțe din cadrul Punctului de Lucru Horezu, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, dar și o ambulanță SAJ.
“La sosirea pompierilor militari incendiul se manifesta la compartimentul motor al autoutilitarei. Incendiul a fost lichidat la scurt timp de la sosirea pompierilor militari. Explozia s-a produs la un recipient încărcat cu cca 50 l diluant și se pare că a fost inițiată de o supraîncălzire a compresorului din dotarea autospecialei. Cele doua butelii cu oxigen aflate în autoutilitară au ramas intacte.
Au fost 3 persoane implicate și, din păcate, doua victime au fost transportate la CPU Horezu si prezinta TCC, răni la membrele inferioare, epistaxis si arsuri ușoare la nivelul feței si membrelor superioare. Cea de-a treia persoană a fost evaluată și a refuzat transportul la spital” – precizează ISU Vâlcea.