Campionatul European de handbal feminin 2026 ar putea avea loc la Râmnicu Vâlcea și Bucureşti

În ședința de Guvern, premierul Marcel Ciolacu a declarat că susține intenţia României de a…

În ședința de Guvern, premierul Marcel Ciolacu a declarat că susține intenţia României de a organiza Campionatului European de handbal feminin. Guvernul României ar urma să acorde sprijin financiar pentru această competiție, campionatul putând avea loc la Râmnicu Vâlcea și București.

„Mă bucur că România îşi propune proiecte mari şi în domeniul sportului. Este vorba de intenţia de a organiza ediţia din 2026 a Campionatului European de handbal feminin la Bucureşti şi Râmnicu Vâlcea. Susţin total această propunere.  Sportul românesc are nevoie de competiţii majore, desfăşurate la noi în ţară, fiindcă tocmai asemenea momente atrag în mod natural copiii către sport”, a afirmat Ciolacu, în şedinţa de Guvern.

În şedinţa Executivului a fost aprobat un memorandum privind organizarea în România a Campionatului European de Handbal (feminin) – EURO 2026 şi sprijinul financiar în valoare de până la 25 milioane lei.
“Organizarea acestei competiții de amploare, la care ar urma să participe 23 de națiuni, contribuie la promovarea sportului și performanțelor realizate de România în rândul țărilor dezvoltate din punct de vedere handbalistic și reprezintă o confirmare a capacității organizatorice a Agenției Naționale pentru Sport și a Federației Române de Handbal. Ultimul campionatul european de handbal a fost găzduit de România în urmă cu 26 de ani, la București și Râmnicu Vâlcea, cu participarea a 12 echipe” – se arată în memorandum.