Filarmonica Râmnicu Vâlcea trebuie să înapoieze o sumă importantă de bani la bugetul de stat și să renunțe la unele concerte

100.000 de lei trebuie să înapoieze Filarmonica “Ion Dumitrescu” din Râmnicu Vâlcea bugetului de stat, urmare a OUG 90 ce privește reducerea cheltuielilor bugetare. Pe lângă asta, instituția culturală va renunța și la anume concerte “în numele economiei”.

Conducerea Filarmonicii Râmnicu Vâlcea afirmă că media de calcul prevăzut în ordonanța în cauză, pentru lunile ianuarie-septembrie, este irelevantă. Asta în condițiile în care pe perioada estivală concertele susținute nu afectează bugetul într-o măsură prea mare, deoarece o parte din spectacole se desfășoară în parteneriat și nu presupun costuri din bugetul alocat.

Ne obligă să renunțăm sau să facem evenimente mai mici și mai restrânse din punct de vedere al bugetului în lunile noiembrie și decembrie. Din păcate, în luna noiembrie a trebuit să renunțăm la un mare concert Gershwin, care este costisitor, dar nu pentru că nu am fi primit banii. Trebuie să menționez că ordonatorul principal de credite, Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea, ne-a acordat bugetele necesare, dar, din păcate, această ordonanță ne forțează să ne încadrăm într-o medie calculată, să spunem, destul de repede, astfel încât nu putem să depășim acea medie, fiind nevoiți probabil să returnăm o parte din fonduri” – spune managerul Petruț Constantinescu, într-o declarație acordată Radio România Actualități.

Claudia C.