FOTO|VIDEO. Familie cu un copil, rămasă blocată cu masina în zăpadă în nordul județului Vâlcea

Jandarmii vâlceni au salvat azi, 26 noiembrie 2023, în jurul orei 15.00, o familie care…

Jandarmii vâlceni au salvat azi, 26 noiembrie 2023, în jurul orei 15.00, o familie care rămăsese înzăpezită cu mașina pe un platou din comuna Perișani, din nordul județului Vâlcea. Jandarmii au intervenit eficient, oferindu-le ajutorul necesar pentru a-și scoate autovehiculul din zăpadă și a-și continua drumul în siguranță. Din fericire, nicio persoană nu a avut nevoie de îngrijiri medicale.

“Jandarmii vâlceni au observat un autovehicul ieșit de pe partea carosabilă, imobilizat în zăpadă. Cei doi adulți, un bărbat și o femeie, depuneau eforturi pentru a-și elibera mașina din nămeti, dar lipsa uneltelor adecvate îi împiedica să-și continue călătoria. Condițiile meteorologice dificile, cu viscol puternic, au complicat misiunea lor, iar încercările timp de aproximativ 30 de minute nu au avut succes. Într-un dialog ulterior, membrii familiei au dezvăluit că au ales să viziteze comuna Perișani pentru a se bucura de peisajul de iarnă și de zăpadă, în compania fiului lor în vârstă de 6 ani. Nu și-au imaginat că vor întâmpina astfel de dificultăți și au promis că vor acorda o atenție sporită în viitor alegerii locurilor de oprire, în încercarea de a evita situații neplăcute.” – susține Jandarmeria Vâlcea.

Jandarmii vâlceni îi îndeamnă pe cetățeni să fie responsabili și precauți în deplasările pe drumurile publice, cu precădere în condiții meteorologice dificile, și reafirmă angajamentul de a interveni pentru asigurarea siguranței cetățenilor.