Cetățean german arestat la Vâlcea după ce a încălcat ordinul de protecție

În ultima zi a lunii noiembrie 2023, polițiștii municipiului Râmnicu Vâlcea au dispus măsura reținerii…

În ultima zi a lunii noiembrie 2023, polițiștii municipiului Râmnicu Vâlcea au dispus măsura reținerii pentru 24 de ore, față de un bărbat de 56 de ani, cetățean german, bănuit de încălcarea ordinului de protecție provizoriu și amenințare. Ulterior, neamțul a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

În fapt, la data de 30 noiembrie a.c., Poliția municipiului Râmnicu Vâlcea a fost sesizată prin S.N.U.A.U. 112, de către o femeie, de 32 de ani, din municipiu, cu privire la faptul că soțul său a încălcat ordinul de protecție provizoriu emis împotriva sa și a revenit la domiciliul comun.

În temeiul sesizării, la fața locului s-au deplasat polițiștii, care au constatat că aspectele sesizate sesizate se confirmă.

Din primele cercetări, a reieșit faptul că, la data de 29 noiembrie a.c. împotriva bărbatului, de 56 de ani, a fost emis de către polițiști un ordin de protecție provizoriu, ca urmare a săvârșirii infracțiunii de amenințare, fiind obligat să părăsească locuința comună și să păstreze o distanță de 50 de metri față de soția sa.

Bărbatul în cauză a încălcat prevederile ordinul de protecție provizoriu emis, atât în ziua emiterii, cât și ulterior la data de 30 noiembrie, fapt pentru care polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de încălcarea măsurilor dispuse prin ordinul de protecție provizoriu.

La data de 30 noiembrie a.c., pe baza probatoriului administrat, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Râmnicu Vâlcea, acesta a fost reținut, pentru 24 de ore, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea.

Ieri, 1 decembrie a c., instanța de judecată a dispus, față de bărbatul în cauză, măsura arestării preventive, pentru 30 de zile.

În continuare, polițiștii efectuează cercetări, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Râmnicu Vâlcea, în vederea stabilirii și probării întregii activități infracționale a bărbatului.