Proiectul deputatului Buican, privind înființarea Punctelor Gastronomice Locale, este gata de promulgare

Deputatul PNL Vâlcea, Cristian Buican, anunţă că proiectul de lege pe care l-a inițial, ce…

Deputatul PNL Vâlcea, Cristian Buican, anunţă că proiectul de lege pe care l-a inițial, ce are ca scop valorificarea produselor autohtone din zonele rurale, a trecut şi de Senat şi de Camera Deputaţilor şi acum este gata de promulgare de către preşedintele României. Parlamentarul liberal vâlcean propune, prin legea sa, deschiderea de noi oportunități de piață pentru fermieri, care vor acea posibilitatea de promovare şi vânzare a produselor alimentare. Cu această ocazie, vor apărea beneficiile economice pentru locuitorii din mediul rural, pentru persoane cu venituri scăzute, prin diminuarea șomajului, crearea de locuri de muncă şi implicit venituri stabile, precum şi menținerea tinerilor în zona rurală.

„În data de 09.12.2023, inițiativa deputatului Cristian Buican privind înființarea Punctelor Gastronomice Locale, votată în Camera Deputaților, cameră decizională, a fost trimisă către  Președintele României pentru promulgare. Astfel propunerea deputatului Cristian Buican a intrat în ultima procedură ca tehnică legislativă.

 Reamintim faptul că viitoarea lege are ca scop să valorifice produsele autohtone din zonele rurale, de a oferi noi oportunități  producătorilor care vor avea posibilitatea de a-și vinde – și preparate de către ei înșiși – produsele proprii. Astfel, se va încuraja înființarea Punctelor Gastronomice  în incinta gospodăriilor producătorilor din mediul rural, precum și în incinta altor facilitați ale acestor producători, ferme, stâne etc. În toate aceste facilitați, inclusiv în gospodăria proprie, se vor putea pregăti pentru turiști preparate gastronomice din materii prime naturale” – susţine deputatul Cristian Buican, preşedintele PNL Vâlcea.